Роботи на ділянці тривали декілька років / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» продовжує ремонтно-будівельні роботи на залізничній дільниці Волноваха - Комиш-Зоря на Донеччині, після завершення яких цей напрямок стане повністю двоколійним.

Читайте такожУЗ повертатиме гроші, якщо у вагонах не працюватимуть кондиціонери

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці» з посиланням на голову правління компанії Євгена Кравцова.

Відео дня

«Вона (залізнична гілка Волноваха - Комиш-Зоря - УНІАН) стане повністю двоколійною. На Донеччині триває найпотужніше будівництво нової колії за часів незалежної історії України», - цитує прес-служба Кравцова.

Згідно з повідомленням, роботи на дільниці тривали кілька років. Зокрема, залізничники вже збудували 26,9 км колії, в планах - ще 7 км.

За даними прес-служби, за три роки модернізації інфраструктури на ділянці Волноваха - Комиш-Зоря відремонтовано 84,8 км колії та 54 стрілочні переводи, що дозволило значно збільшити пропускну спроможність дільниці до 30 пар поїздів у 2018 році з 20 пар поїздів у 2016 році , зокрема вантажних поїздів - із 14 до 24 пар.

Крім того, з метою модернізації інфраструктури в Донецькій області цього року планується виконати капітальний ремонт 6,3 км парної колії перегону Волноваха - Хлібодарівка.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року було відкрито реконструйований залізничний перегін Комиш-Зоря - Волноваха, який значно покращив залізничне сполучення в регіоні.