Електромобіль відрізняється рівною підлогою в салоні / фото Honda

Компанія Honda розсекретила серійний електромобіль e, який офіційно представлять на автосалоні у Франкфурті.

Читайте такожУ Норвегії вже кожен другий новий автомобіль - електричний, лідером ринку стала Tesla

Задньопривідна Honda e побудована на новій платформі, яку японський автовиробник розробив спеціально для моделі. 150-сильний електромотор, встановлений на задній осі, а літій-іонна батарея на 35,5 кВт/год оснащена рідинним охолодженням і розташована під днищем, пише kommersant.

Відео дня

Запас ходу становить до 200 км і на 80% акумулятори можна зарядити за півгодини при використанні потужного зарядного терміналу.

Дизайн серійного електромобіля виконаний за мотивами концепт-кара Honda e Prototype, представленого у 2019 році на шоу в Женеві. Особливістю моделі стали відеокамери, які замінюють бічні дзеркала заднього виду — вони виводять зображення на 6-дюймові екрани з боків передньої панелі. Електромобіль відрізняється рівною підлогою в салоні. Інтер'єр виконаний з матеріалів, які використовуються для обробки сучасних будинків. На панелі приладів і на екрані мультимедійної системи задіяні три 12,3-дюймових дисплеї.

фото Honda

Випуск Honda e почнеться в Японії в кінці 2019 року, а поставки клієнтам в Європі стартують на початку 2020 року. Зараз у Великобританії, Норвегії, Німеччині та Франції вже можна залишити попереднє замовлення на електромобіль з передоплатою в €800.