Роботи на цій дорозі тривають цілодобово / фото УНІАН

Керівник державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славомір Новак розраховує восени завершити роботи з ремонту дороги між Дніпром і Маріуполем. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

Читайте такожУкраїна через політичний розподіл коштів переплачує за ремонт доріг удвічі більше, ніж сусідня Словаччина - дослідження

«Роботи на цій дорозі тривають цілодобово, тому вірю, що вже восени цього року можна буде їхати від Дніпра до Маріуполя якісною безпечною дорогою», - цитує Новака прес-служба агентства.

Відео дня

Керівник держагентства також додав, що в Україні з 2018 року нарешті запроваджено надійний інструмент фінансування, який в Європі працює вже десятиліттями, а Дорожній фонд – це великий успіх для країни, який закладає фундамент подальшого розвитку галузі на роки вперед.

Повідомляється, що тільки за перший рік роботи перевиконання надходжень до Дорожнього фонду становило 1,9 млрд грн, з яких 1,2 млрд спрямовано на ремонт стратегічно важливого відрізку дороги Н-08 в Запорізькій і Донецькій областях, оскільки ним здійснюється рух до зони ООС військової техніки, особового складу Збройних сил і Нацгвардії України, волонтерів, міжнародних спостерігачів та інших учасників дорожнього руху.

У повідомленні сказано, що рішення про збільшення обсягів фінансування на ремонтно-будівельні роботи було прийнято урядом 14 серпня 2019 року. Згідно з ним, запропоновано спрямувати додаткові кошти в сумі 1,24 млрд грн на продовження ремонту автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь.

У Запорізькій області роботи на трьох (з чотирьох) відрізків вже завершені. У Донецькій області, де проводиться капітальний ремонт дороги від Маріуполя в напрямку Запоріжжя, також роботи частково завершені.

Як повідомляв УНІАН, у липні «Укравтодор» доповів про виконання майже 50% робіт від плану на 2019 рік за проектами будівництва, реконструкції та ремонтів в Україні.