Фото: офіційна сторінка Суднобудівного заводу «Океан» у соціальній мережі Facebook

Голландська компанія Eurobulk замовила миколаївського заводу «Океан» будівництво двох барж, і завод приступив до виконання замовлення.

Про це заявив генеральний директор ТОВ «Суднобудівний завод «Океан» Віктор Трубач в інтерв'ю журналу «Суднобудування та судноремонт».

«20 вересня 2019 року були підписані контракти з голландською судноплавною компанією Eurobulk на будівництво двох суховантажних барж. Довжина кожної – 79 м, ширина 9.6 м, висота борту 3.5 м. Це практично повнокомплектні судна – замовник самостійно встановить тільки деякі системи електрообладнання. Закладка барж запланована на листопад, до березня 2020 року вони повинні бути готові. В Нідерланди їх доставлять за маршрутом Дунай-Майн-Рейн. Передача замовлень Eurobulk намічена в Роттердамі на квітень», - заявив Віктор Трубач.

Відео дня

Він також повідомив, що завод уклав ще один великий контракт, який передбачає розмірну модернізацію судна класу річка-море по документації, розробленій в одеському Морському Інженерному Бюро.

«Ми виготовимо секцію-трюм з люковим закриттям довжиною понад 20 метрів. На реалізацію замовлення відведено 140 діб. Вставка буде готова в цьому році, саме судно очікуємо у листопаді», - прогнозує Віктор Трубач. За його словами, Океан вже замовив 1200 тонн української суднової сталі у компанії «Метінвест». Близько 300 тонн металу піде на модернізацію, решта – на баржі.

Трубач нагадав, що сьогодні на «Океані» працює понад 600 осіб, з них близько 250 – робітники основних спеціальностей. При цьому, власником заводу поставлено завдання в «стислі терміни збільшити колектив до 1000 осіб».

«Сьогодні, володіючи всією повнотою інформації, можу стверджувати – «Океан» дуже класна верф. На найближчі десятиліття, принаймні, вона залишиться №1 в Україні, крім того – має хороші шанси зайняти провідні позиції в Європі. Закладені в минулому столітті можливості заводу дуже істотно доповнили і технологіями, і обладнанням колишні власники: голландці і норвежці. Потенціал підприємства, стараннями персоналу «Океану» відновлений за останні 10 місяців на 80% від максимуму. Вже сьогодні, при чинному колективі, ми готові до повнокомплектного суднобудування», - упевнений Трубач.

Нагадаємо, 3 грудня 2018 року в Миколаєві в рамках процедури банкрутства ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» відбулися відкриті торги з продажу цілісного майнового комплексу заводу «Океан». Кінцевим бенефіціарним власником заводу став миколаївський бізнесмен Микола Капацина.