УЗ хочуть розділити на три компанії / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує до кінця 2021 року завершити свій розподіл на три оператори: вантажних і пасажирських перевезень та інфраструктурного.

Читайте такожКабмін повернув "Укрзалізницю" під контроль Мінінфраструктури

Про це під час дебатів щодо можливості приватизації державних монополій заявив заступник директора зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики компанії Антон Саболевський.

Відео дня

«Якщо говорити про строки: ми розглядаємо це після закінчення двох років. До кінця 2021 року - виділення окремих юросіб за цими напрямами. Але тут річ у тому, наскільки ефективно нам вдасться спрацювати з державою в частині вирішення проблемних питань на шляху до цього розподілу», - сказав він.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.