Італійці вирішили зробити ставку на кросовери / фото Alfa Romeo

Alfa Romeo планує в найближчій перспективі виключити з модельної лінійки відразу два спортивних купе, натомість додавши в гаму ще пару кросоверів.

Читайте такожFiat Chrysler і Peugeot Citroen домовилися про злиття в мегаконцерн

Минулого року керівництво марки Alfa Romeo поділилося планами на найближче майбутнє і опублікувало схему розвитку модельної лінійки до 2022 року. Серед іншого, в ній були вказані два спортивних купе: GTV і 8C, однак тепер стало відомо, що цим планам не судилося збутися: заради оптимізації поточних витрат компанія збирається неабияк скоротити модельний ряд, пише motor.ru.

Відео дня

Як повідомив виданню Automobile Magazine новий голова концерну FCA Майк Менлі, марка збереже в гамі тільки ті моделі, які з найбільш високою часткою ймовірності принесуть прибуток.

Зрозуміло, нішеві спорткари до них не належать — мова йде про більш-менш масові автомобілі, а локомотивом продажів у всьому світі нині є кросовери. Зі звіту FCA за третій квартал 2019 року зрозуміло, що з поточної лінійки у Alfa Romeo залишаться тільки седан Giulia і кросовер Stelvio, оновлення яких заплановано на 2021 рік. До того ж марка планує додати у модельну лінійку два нових кросовери: наступного року на ринок вийде Tonale, а ще пізніше — нова модель з електричною силовою установкою.