Поїзд проведе в дорозі 20 діб / фото cfts.org.ua

Контейнерний поїзд сполученням Сіань-Анкара-Прага 7 листопада пройшов тунелем Мармарай під протокою Босфор і прибув на станцію Казличешме в Стамбулі.

Читайте такожForbes: Росія намагається скерувати китайський «Шовковий шлях» в обхід України

Вирушивши з Сіаня, він прямував транзитом через казахстанську прикордонну станцію Алтинколь і далі територією Казахстану до каспійського порту Актау, де контейнери були перевантажені на фідерне судно і доставлені в порт Баку, а звідти 6 листопада склад прибув в столицю Туреччини Анкару. Про це пише ЦТС з посиланням на турецькі ЗМІ.

Відео дня

Потяг довжиною 820 м перевозить 42 сорокафутових контейнера з електронікою. Його маршрут довжиною 8500 км проходить територією 10 країн - крім Китаю та Туреччини, це Казахстан, Азербайджан, Грузія, Болгарія, Сербія, Угорщина, Словаччина і Чехія. Час в дорозі до станції призначення в Празі становить 20 діб.

фото cfts.org.ua

Пряме залізничне сполучення з Азії в Європу через Туреччину Транскаспійським міжнародним транспортном маршрутом стало можливим завдяки введенню в експлуатацію двох залізниць: Баку-Тбілісі-Карс 30 жовтня 2017 року і Халкалі-Стамбул-Гебзе 12 березня 2019 року.

Нагадаємо, китайський уряд останнім часом істотно скорочує субсидування Нового шовкового шляху.