Стартова ціна MINI JCW GP — 45 750 доларів США / фото MINI

Компанія MINI повністю розкрила спецверсію John Cooper Works (JCW) GP — найпотужніше та найшвидке виконання хетчбека. Британська фірма підтвердила, що під капотом новинки розмістять 306-сильну «турбочетвірку», знайому по BMW X2 M35i.

Читайте такожMINI випустила перший серійний електромобіль (фото)

Розгін з місця до 100 кілометрів на годину у передньопривідного MINI JCW GP займає 5,2 секунди, а максимальна швидкість досягає 265 кілометрів на годину, пише motor.ru. Для порівняння: повнопривідному універсалу MINI JCW Clubman з таким же 2,0-літровим двигуном і аналогічним восьмидіапазонним «автоматом» Steptronic потрібно 4,9 секунди, а його «максималка» обмежена на позначці 250 кілометрів на годину.

Відео дня

До особливостей версії GP належить вбудоване блокування диференціала, посилена підвіска і чотирипоршневі передні гальма. Як на інших моделях серії JCW, передачі можна перемикати підрульовими пелюстками. Точний час проходження Нюрбургрінга для JCW GP ще не заявлено, але відомо, що новинка проїжджає «Північну петлю» швидше за вісім хвилин — схожий час демонстрував, наприклад, BMW M5 Competition попереднього покоління.

Інтер'єр JCW GP відрізняється від «звичайних» MINI лінійки John Cooper Works двомісною конфігурацією салону — позаду передніх крісел встановлена яскраво-червона балка, яка збільшує жорсткість кузова. В іншому різниця зумовлена штрихами: логотипами GP на килимках, порогах, підлокітниках, сидіннях і передній панелі, сріблястою вставкою на ободі рульового колеса в положенні «дванадцяти годин». Комплектація близька до максимальної: в активі JCW GP цифрова приладова панель, двозонний клімат-контроль і передовий інформаційно-розважальний комплекс. Немає хіба що електрорегулювань крісел.

Компанія MINI підтвердила, що тираж JCW GP буде обмежений 3000 примірників. Для порівняння 218-сильні хот-хетч першого і другого покоління розійшлися тиражем по 2000 машин в 2006 і 2012 роках відповідно. Виробництво новинки почнеться наступного року, а перші клієнти отримають автомобілі в березні 2020 року.

Стартова ціна MINI JCW GP — 45 750 доларів США. У Північній Америці порівнянно коштує купе BMW M240i з трилітровою «турбошісткою» потужністю 340 кінських сил.