Ілюстрація REUTERS

Україна домовилася з Німеччиною про збільшення квоти дозволів на автоперевезення для українських вантажних перевізників. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Читайте такожУкраїна домовилася з Казахстаном про додаткові дозволи на автоперевезення

«Показники торгівлі, а саме збільшення обсягу товарообігу між Україною і Німеччиною, стали гарною підставою і додатковим аргументом для обговорення питання збільшення квоти дозволів для здійснення міжнародних автомобільних перевезень. За результатами переговорів: +4000 дозволів (2000 дозволів на транспортні засоби, які відповідають нормам Євро-4 і 2000 дозволів на транспортні засоби, які відповідають нормам Євро-5). На 2020 рік для українських перевізників квота становитиме 90000 дозволів (+9800 порівняно з попередньою квотою на 2019 рік)», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, сторони погодили, що дозвіл діє для поїздки туди і назад у двосторонніх та/або транзитних сполученнях.

«Дозвіл також дозволяє виконання комбінації двох різних видів перевезень (двостороннього та транзитного), під час виконання одного кругорейсу в прямому і зворотному сполученні. Дія дозволу поширюється також на виконання транспортування в/з третіх країн, якщо транспортний засіб курсуватиме через територію країни реєстрації авто», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна домовилася з Польщею про надання українським вантажоперевізникам 5 тис. додаткових дозволів на здійснення автомобільних перевезень через територію Польщі у 2019 році.

Останні роки Україна відчуває дефіцит польських дозволів на автомобільні вантажні перевезення.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників пов'язаний з діями окремих людей у Польщі.