Україна купить ще 40 локомотивів General Electric / фото kvsz.com

Україна закупить ще 40 локомотивів General Electric у 2020 році. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. "У нас є невідкладне завдання оновити рухомий склад “Укрзалізниці”, і ми маємо зробити це на вигідних та прийнятних для України умовах", - сказав він.

Читайте такожКравцов йде з посади голови "Укрзалізниці"

У Міністерстві інфраструктури додали, що разом із "Укрзалізницею" та компанією Wabtec (GE Transportation) підписали меморандум про взаєморозуміння. Цей документ "передбачає спільну роботу сторін для укладення договорів поставки у 2020 році 40 нових локомотивів серії TE33AC корпорації General Electric та надання послуг з технічного обслуговування для 70 таких локомотивів".

Відео дня

“Наразі General Electric разом з фінансовими партнерами представили нам умови, які ми вважаємо прийнятними. Ми фіналізуємо погодження цих умов, після цього розпочнеться підготовка проектної документації. Також важливим моментом є розширення локалізації виробництва в Україні. Про це ми також ведемо переговори», - заявив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, 27 грудня Криклій у коментарі УНІАН заявив, що контракт щодо другого етапу співпраці американської General Electric з акціонерною компанією «Укрзалізниця», який передбачає 20% локалізації виробництва в Україні, буде підписано до кінця 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше «Укрзалізниця» завершила перший етап співпраці з американською компанією General Electric і 30 тепловозів ТЕ33АС пройшли локалізацію на Крюківському вагонобудівному заводі.

У лютому 2018 року «Укрзалізниця» підписала з американською компанією General Electric рамкову угоду про постачання «Укрзалізниці» до 225 локомотивів з локалізацією виробництва в Україні до 40% на суму 1 млрд дол.