Ілюстрація REUTERS

Volkswagen Group продовжує отримувати штрафи за «Дизельгейт». На цей раз звинувачення пред'явила влада Канади і оштрафувала концерн на 149,7 мільйона доларів — для країни це рекордна сума штрафу за злочин проти довкілля.

Читайте такожVolkswagen випустить більше 30 новинок у 2020 році

Як пише агентство Reuters, в грудні Volkswagen Group пред'явили звинувачення в імпорті на територію Канади майже 128 000 автомобілів, що порушують норми викидів CO2. Концерну пред'явили 60 звинувачень, після чого він визнав провину в порушенні канадського закону про захист навколишнього середовища, передає motor.ru.

Відео дня

За словами прокурорів, штраф, який отримав концерн, найбільша сума для країни покарання за порушення екологічного закону. Прокурор Те Лемон назвав штраф безпрецедентним і уточнив, що він у 26 разів перевищує попереднє рекордне покарання.

Всі гроші, які уряд країни отримає від Volkswagen, підуть на підтримку екологічних проектів на національному рівні як у великих містах, так і в провінціях по всій території Канади.

На початку грудня проти концерну висунули ще одні претензії, причому надійшли вони від влади Німеччини. За їх словами, Volkswagen Group знову занижує дані про викиди дизельних моторів, але в цей раз мова йде про новий двигун з індексом EA288 (основна хвиля «дизельгейту» стосувалася установок з індексом EA189).

В середині січня польський офіс Volkswagen Group отримав ще один рекордний штраф від влади країни через дизельний скандал, його сума становила 31,6 мільйона доларів.

Сам скандал почався ще в 2015 році, коли виробник зізнався, що використовував спеціальні пристрої і програмне забезпечення, щоб обійти тести на вміст шкідливих викидів. За весь час судових розглядів загальна сума штрафів сягнула 90 мільярдів доларів. Крім того, концерну довелося відкликати близько 11 мільйонів автомобілів з незаконним ПЗ.