Ілюстрація REUTERS

Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна Служба України запустили електронний сервіс з онлайн-замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожУкраїна і Туреччина домовилися про взаємне визнання посвідчень водія

«Сьогодні, 5 лютого, Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували ще одну новацію е-сервісу від МВС: онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія», - йдеться в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, що громадяни зможуть обміняти водійське посвідчення та отримати його після втрати або крадіжки, не виходячи з дому. Для цього достатньо мати власний електронний кабінет водія.

«Запустили ще одну новацію е-сервісу від МВС: онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія. Вхід до е-кабінету водія – за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який дуже зручно отримати на чип своєї ID-картки, а також через Bank-id та Mobile-id», - сказав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого МВС та Державна міграційна служба презентували нову опцію - Кваліфікований електронний підпис на ID–карту.

В МВС зауважили, що нова послуга абсолютно безкоштовна та дає низку переваг у електронному сервісі, як державних органів, так і бізнесу.

За словами глави МВС Авакова, ID–карта видається на основі Єдиного державного реєстру та має надійний захист, містить біометричні дані та дані обміну між всіма реєстрами.

Ослуга доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становитиме 2 роки.

Для запису КЕП на чіп ID-картки знадобиться PIN-код (PIN 2), який особисто вказується власником ID-картки під час її отримання.

Оформлення КЕП та внесення його на чіп ID-картки не є обов’язковим і здійснюється за бажанням.