фото Nikola

Американська компанія Nikola Corporation за історію свого існування встигла представити з десяток електричних засобів пересування, включаючи вантажівки, баггі, позашляховики та навіть гідроцикл.

Читайте такожМаск показавши, як новий пікап Tesla переміг Ford у перетягуванні каната (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Тому зовсім не дивно, що компанія вирішила приєднатися до самого трендовому для американського сегменту ринку і представила електричний пікап Nikola Badger з запасом ходу 960 км (600 миль), який обіцяє показати публіці вже у вересні 2020 року", - йдеться у повідомленні.

фото Nikola

Секрет настільки вражаючого ходу в гібридній платформі FCEV/BEV при цьому від повної зарядки батарей/заправки воднем (blended FCEV/BEV) пікап зможе проїхати 960 км (600 миль), а лише в електричному режимі (BEV alone) від батареї місткістю 160 кВт-год запас ходу становитиме вдвічі менше - 480 км (300 миль).

Відповідно, для щоденних поїздок Nikola Badger можна буде заряджати на звичайних електрозарядках, а за необхідності відправитися в тривалішу вилазку на вихідні - до того ж заправити воднем (компанія планує розгорнути мережу з 700 таких заправок на території США).

фото Nikola

Електропікап Nikola Badger отримає чотири роздільних електродвигуни в колесах, які забезпечать водієві незалежний повний привід (Independent Wheel Drive, IWD). Сумарна пікова потужність рухової установки становить 906 к. с., постійна потужність - 455 к. с., крутний момент - 1330 Нм (980 ft∙lb).

Пікап зможе розганятися до 100 км/год за 2,9 секунди, долати 50-градусні підйоми та буксирувати причіп вагою до 3,6 тонни (8000 фунтів), а також надасть у розпорядження власника електричну розетку на 15 кВт для живлення інструментів, побутових приладів, освітлення та інше.

фото Nikola

Збирати Nikola Badger планують за OEM-схемою, партнера проекту буде оголошено пізніше. Офіційний дебют моделі Nikola Badger відбудеться у вересні 2020 року в рамках заходу Nikola World 2020 року, тоді ж стартує обмежене передзамовлення.

Цікаво, що для розробки й тестування засоби пересування Nikola залучили фаната класичних пікапів Heavy D з реаліті-шоу Diesel Brothers від Discovery., який обіцяв врахувати запити найхардкорніших користувачів.

фото Nikola