Ілюстрація REUTERS

Стартап Штрафи UA за сприяння Міністерства інфраструктури розробив додаток «Безпечне водіння», покликане знизити кількість аварій на дорогах в Україні шляхом стимулювання водіїв не порушувати правила дорожнього руху за рахунок отримання ними винагороди за безпечний рух.

Читайте такожПоліція опублікувала жахливу статистику ДТП: головна причина - перевищення швидкості

Як повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на главу міністерства Владислава Криклія, за відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду - до 18% кешбеку від суми страхування.

Відео дня

«За безпечний рух можна отримати кешбек. За сприяння Міністерства інфраструктури в Україні створено перший електронний сервіс, який платить гроші за безпечний рух. Стартап Штрафи UA розробив додаток, який має знизити кількість аварій на дорогах. Система дозволяє оцінити водіння конкретного водія та мотивувати його не порушувати», - цитує Криклія прес-служба міністерства.

При цьому знижка формується неодноразово і постійно змінюється залежно від безпеки стилю водіння.

За інформацією прес-служби, сервіс «Безпечне водіння» був запущений 10 січня і за місяць уже отримав понад 10 тис. користувачів.

Повідомляється, що перший рейтинг свого водіння користувач побачить у додатку після виконання 10 поїздок.

"Разом з рейтингом водієві запропонують суму кешбеку. Стартап також розробив віджет для міст. Він дозволяє водіям, які вирушають в інше місто, враховувати всі чинники і бути уважнішими в новій місцевості. Зараз додаток працює для IOS платформи, також розробники планують запуск для Android. найближчим часом в додатку планується розширення можливостей винагороди за відповідальне водіння. Зараз команда активно працює над формуванням спільноти безпечного водіння», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2019 року громадська організація, яка реалізує національну програму попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge, запустила всеукраїнський проект з боротьби з місцями скупчення ДТП і протидії ДТП за участю дітей та молоді - «100 пунктів безпеки».

Довідка УНІАН. Стан безпеки дорожнього руху в Україні можна характеризувати як украй незадовільний порівняно з європейськими країнами. Так, починаючи з часів незалежності України, і станом на кінець 2016 року на дорогах загинуло близько 160 тис. осіб, понад 5 млн осіб були травмовані. Щороку на дорогах в Україні гине близько 5 тис. осіб.