Ілюстрація REUTERS

У МВС України повідомили, що вже в найближчі дні представлять систему, яка буде автоматично фіксувати перевищення швидкості і надсилати водіям штрафи. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ поліції розповіли, скільки "заробили" на штрафи за перевищення швидкості

Зараз відомство проводить останні технічні тести системи. Після цього почнеться 45-денний перехідний період, протягом якого водіїв будуть тільки інформувати та попереджати про камери. Після заявленого періоду почнеться повноцінна робота системи і порушники правил дорожнього руху почнуть отримувати штрафи. Місця установки обіцяють оприлюднити та позначити на дорозі.

Почнуть з Києва, де вже встановили два десятки пристроїв. Зараз столичні камери в тестовому режимі щодоби фіксують 60 тисяч порушників швидкості, і якщо взяти мінімальний штраф у 255 гривень, то це "листів щастя" на більш ніж 15 мільйонів гривень. За минулий рік копи зафіксували в три рази менше, ніж камери на добу. Детальніше дивіться у сюжеті.

Як повідомляв УНІАН, з 8 жовтня 2018 року на шляхах міжнародного та національного значення патрульні почали в пілотному режимі використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

TruCAM - лазерний вимірювач швидкості, оснащений режимом відеофіксації.

Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає TruCAM, автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1,2 тис. метрів.