Державна інспекція України з безпеки на морському і річковому транспорті (Укрморрічінспекція) з 14 грудня 2011 року почала реєстрацію суден в Державному судновому реєстрі України і в Судновій книзі України, а з 6 грудня почала надавати послуги з ліцензування.

"Віднині для отримання суднового патенту, суднового квитка та інших суднових реєстраційних документів судновласники повинні звертатися в Укрморрічінспекцію" - повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Окрім реєстраційних послуг, Укрморрічінспекція почала надавати адміністративні послуги з ліцензування господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу морським і річковим транспортом.

Відео дня

Нагадаємо, що раніше реєстрацію суден і видачу суднових документів здійснювала інспекція Головного державного реєстратора флоту.

Довідка УНІАН. 6 квітня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав указ № 370/2011 "Питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади". Зокрема, створена Державна інспекція з безпеки на морському і річковому транспорті шляхом реорганізації утвореної в грудні 2010 року держслужби морського і річкового транспорту.