Аеропорт Ярославського анонсує понад два десятки нових і відновлених рейсів навесні

Міжнародний аеропорт "Харків", що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського, повідомив, що за підсумками перших двох місяців роботи в 2021 році вдалося зберегти майже половину чисельності вильотів на внутрішніх і міжнародних рейсах в порівнянні з показниками початку минулого року.

Кількість рейсів у лютому досягла 201-це 48% від показника минулого року, коли їх було 421. Найпопулярнішими напрямками стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Кайсері і Мінськ.

"За два місяці 2021 року пасажиропотік склав 32% від торішнього показника. Авіаперельотами скористалися 68,2 тисячі осіб. До порівняння, у 2020 році цей показник становив 215 тисяч пасажирів. Всього за січень і лютий було виконано 408 вильотів з аеропорту, з них 230 на міжнародних маршрутах, 178 — на внутрішніх. Минулого року за той же період число вильотів склало 856",-повідомляє прес-служба компанії-оператора Харківського аеропорту "New Systems AM", що входить в DCH Ярославського.

Відео дня

Міжнародний аеропорт "Харків" підтримує штатний режим роботи з дотриманням всіх діючих правил безпеки. Це дозволяє йому пропонувати мандрівникам досить широкий вибір маршрутів для планування поїздок на популярних курортних напрямках, а також в столиці європейських країн з урахуванням поточних діючих обмежень у зв'язку з пандемією.

Крім цього, Міжнародний аеропорт "Харків" повідомив про запуск регулярних і сезонних рейсів, які будуть здійснюватися з урахуванням епідемічної ситуації та діючих на момент відправки рейсу правил перетину міжнародних кордонів.

Як повідомили в прес-службі аеропорту Ярославського, SkyUp Airlines вже відкрила продаж квитків на відновлені рейси з Харкова до Одеси (з 27 травня) і Тіват (Чорногорія, з 5 червня).

«Також очікуємо запуску нових напрямків від авіакомпанії,- уточнили в прес-службі харківського аеропорту. - З 29 квітня почнуться регулярні перельоти в Стамбул (Туреччина), а з 31 травня — в Тирану (Албанія). До турецьких сезонних напрямків Анталія і Бодрум додадуться перельоти за маршрутом Харків-Даламан, які відкриються 26 квітня. Болгарський напрямок буде представлено сезонними рейсами в Бургас і з 12 червня — у Варну».

Квитки вже доступні до покупки в касах аеропорту або у квиткових агентствах.

Раніше аеропорт анонсував активне відновлення польотів, починаючи з березня. У авіакомпаній SkyUp Airlines, Wizz Air і Ryanair поновлюються польоти на 18 знайомих мандрівникам традиційних напрямках. Це рейси в Польщу — Вроцлав, Гданськ, Краків і Познань; Італію — Ріміні і Венецію; Німеччину — Берлін і Дортмунд. Також стануть доступні авіаперельоти з Харкова в європейські столиці: Прагу (Чехія), Відень (Австрія), Будапешт (Угорщина), Таллінн (Естонія), Вільнюс (Литва). Також з'являється можливість літати в популярні серед туристів європейські міста і туристичні локації — Барселону (Іспанія), Батумі (Грузія), Бургас (Болгарія). 

Крім цього, Міжнародний аеропорт "Харків" повідомляв про відновлення продажу квитків і можливе відновлення авіасполучення на інших напрямках.

Лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines вже відкрила продаж квитків на квітень-травень на чотири нових напрямки: в Братиславу (Словаччина), Родос і Іракліон (Греція) і Ларнаку (Кіпр). Також з травня з'являться перельоти в Ларнаку від Wizz Air.

При плануванні поїздок мандрівникам порадили перевіряти правила відвідування обраних країн і правила в'їзду в Україну.

Міжнародний аеропорт "Харків" (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів першої столиці України та Харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу і реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту вже за підсумками 2018 року встановити історичний рекорд — за рік його послугами скористалися близько мільйона мандрівників. За інтенсивністю обслуговування злетів-посадок повітряних суден Міжнародний аеропорт "Харків" входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 році міжнародний аеропорт «Харків» першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Успішний харківський досвід державно-приватного партнерства з будівництва нового аеропорту та успішного його розвитку приватним інвестором буде повторений в місті Дніпро – тут група DCH Олександра Ярославського почала роботи в рамках інвестиційного проекту зі створення нового аеровокзального комплексу для сучасного міжнародного аеропорту «Дніпро».