Система автофіксації порушень ПДР в Україні працює з 1 червня / фото socportal.info

За 100 днів роботи камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху жодному водію не вдалося оскаржити виписаний штраф.

Читайте такожПорушив ПДР 60 разів: в МВС відповіли, чи сплатив штрафи нардеп-порушникЯк передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“У нас демократична держава, кожна особа, яка притягується до адмінвідповідальності, має право її оскаржити. Уже є низка таких оскаржень постанов, що зафіксовані в автоматичному режимі. Декілька вже суди розглянули, поки що всі рішення є позитивними - на користь системи автоматичної фіксації”, - сказав він.

Система відеофіксації порушень ПДР: як вона працює 

  • З 1 червня в Україні запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.
  • Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.
  • Порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год.
  • Правоохоронці стверджують, що аварійність на ділянках, де встановлені камери, суттєво знизилася. Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях встановлення камер за 100 днів знизилась ушестеро.
  • За 100 днів роботи камер автофіксації патрульні підписали 833 тисячі 949 постанов щодо перевищення швидкості, за якими водіями сплачено штрафи у 645 тисяч 526 випадках, тобто рівень добровільної сплати штрафів сягнув 77%.