Як працює метро на Новий Рік / УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У новорічну ніч у Києві продовжить діяти комендантська година, як і в інші дати. Відповідно громадський транспорт в цей час не буде возити пасажирів. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

"Необхідно неухильно дотримуватися комендантської години, яка триває з 23:00 до 05:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці та інших громадських місцях", – підкреслила міська влада.

Мерія просить киян заздалегідь планувати час повернення додому. Зазначається, що метрополітен возитиме пасажирів лише до 22:00, а наземний громадський транспорт – до 22:30.

Відео дня

"Порушники комендантської години наражають себе на небезпеку і створюють конфліктні ситуації з правоохоронцями та силами оборони міста. Пересуватися містом під час комендантської години можна тільки на автомобілі, що має спецперепустку", – зазначили в КМДА.

Свята в умовах війни

Навесні Верховна Рада на час дії воєнного стану скасувала всі святкові неробочі дні, які припадають не на суботу та неділю. 

З цієї причини понеділок, 2 січня буде звичайним робочим днем, а не вихідним, як це було б у мирний час. Аналогічна ситуація з православним Різдвом – неробочий день не буде переноситися.

Тим часом влада попереджає, що Росія може зробити спробу нового масованого обстрілу напередодні Нового року, щоб зіпсувати українцям настрій до свята.

Вас також можуть зацікавити новини: