Програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" спрямована на створення "безпечної" інфраструктури по всій Україні. Одним з напрямків програми є будівництво доріг. За словами заступника очільника ОП Кирила Тимошенка, до кінця 2021 року буде оновлено 13 тисяч кілометрів доріг. А вже до кінця 2024 року планують зробити 24 тисячі кілометрів доріг європейського рівня.

Про це він повідомив під час виступу на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Безпечна громада".

Фактично, у рамках програми Президента планують відновити усі дороги державного значення, а також велику частину доріг, які перебувають на балансі обласних державних адміністрацій.

Відео дня

"Для того, щоб швидка допомога чи автівка поліції могла швидко доїхати до місця свого виклику, ми робимо дороги. Щоб можна було швидко доїжджати, щоб можна було їздити без ям, щоб було менше ДТП і так далі", - пояснює заступник голови ОП.

Якісні дороги – лише частина безпечної інфраструктури. Паралельно в рамках "Великого будівництва" створюють сучасні інклюзивні школи і садочки у кожному регіоні, лікарні та амбулаторії, об’єкти спортивної інфраструктури.

Так, в Україні вже створили 500 активних парків в багатьох громадах. У пілотних областях цього року вже розпочали будівництво 900 воркаут-майданчиків просто у дворах. Наступного року таких майданчиків створять ще 9 тисяч.

"За два роки ми збудували або відновили 190 спортивних майданчиків в різних громадах, будуємо 25 басейнів і ще 13 басейнів плануємо на наступний рік. Також на наступний рік починаємо будівництво більше 1000 дитячо-юнацьких спортивних шкіл", - зазначив Кирило Тимошенко.

Він наголосив, що цього року завершується будівництво 201 приймального відділення в опорних лікарнях. Усі відділення також облаштовують сучасною медичною технікою, зокрема, апаратами КТ, УЗІ, цифровими рентгенами, ангіографами, тощо.

"Наступного року ця програма буде розширюватися. Ми будемо відбудовувати 48 обласних лікарень як дитячих, так і дорослих. І найголовніше – для того, щоб ми разом із МВС та ДСНС могли допомагати людям, у 29 з цих лікарень будуть побудовані вертолітні майданчики саме для того, щоб швидко доставляти людей до лікарень. Також ми добудовуємо 600 амбулаторій цього року", - розказав заступник голови ОП.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".