Розвиток мережі регіональних аеропортів, розпочатий за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», стимулюватиме ринок доступних пасажирських авіаперевезень / фото REUTERS

Системне оновлення аеропортів і запуск нових рейсів за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стимулюватиме ринок внутрішніх пасажирських перевезень, заявив голова Інституту публічної політики і консалтингу Сергій Биков.

Коментуючи хід президентської програми, він нагадав, що цього року в Одеському міжнародному аеропорті відкрили нову злітно-посадкову смугу.

"Це радісна подія для всіх нас, тому що одеська ЗПС стала першою смугою, побудованою в Україні з 2012 року", - каже політолог.

Відео дня

Цього року також були відкриті регулярні авіарейси між Києвом і Чернівцями, Ужгородом, Кривим Рогом. Заповненість рейсів близька до 100%. На черзі – ремонти аеропортів Вінниці, Полтави, Дніпра, Рівного, Херсона, Кривого Рога, Житомира та Ужгорода.

"Перше завдання – налагодити регулярне сполучення зі столицею, друге – запустити міжнародні авіарейси з регіональних аеропортів", - пояснює Биков.

Ефект від розвитку регіональних аеропортів вже є: авіакомпанії прокладають нові маршрути та залучають клієнтів. 

"Наприклад, WINDROSE на День Незалежності пропонує квитки за 300 гривень на рейси всередині країни. Можна злітати у Київ подивитися парад або концерт. Або навпаки, на пару днів махнути на море або в гори. Головне, що вибір є! І далі його буде більше. Кожен відкритий аеропорт, кожна побудована або відремонтована злетка – це нові напрямки", - зазначив політолог.