У Харкові не зупинятимуть транспорт / фото УНІАН, Андрій Марієнко

У Харкові, попри віднесення міста до червоної карантинної зони, робота громадського транспорту не буде припинена.

Про це йдеться в зверненні першого заступника харківського міського голови Ігоря Терехова, оприлюдненому на сайті міськради.

"Транспорт працюватиме в повному обсязі, як і працював, - метро, наземний електротранспорт, маршрутні таксі міська влада зупиняти не буде", - заявив він.

Терехов закликав правоохоронні органи не перекладати на водіїв громадського транспорту контроль за кількістю пасажирів. "Допоможіть рідному Харкову не залишитися без громадського транспорту, а, отже, допоможіть йому і далі жити, працювати і розвиватися", - додав він.

Читайте такожУряд продовжив адаптивний карантин до кінця року, але зі змінами

Також перший заступник міського голови повідомив, що не закриватимуть ринки, продовольчі магазини, ТРЦ (крім розважальних зон), заклади громадського харчування, торгового і побутового обслуговування.

При цьому він закликав харків'ян дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції.

Карантин в Україні: новини

  • З півночі 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування, Київ залишається в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки.
  • Харків потрапив у "червону" зону карантину. Станом на 15 жовтня в регіоні виявлено 651 новий хворий COVID-19. На сьогодні це був найбільший показник захворюваності в Україні.
  • Кількість адміністративних територій зеленого рівня епідемічної небезпеки стрімко зменшується.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.