Машин у Києві побільшає, але не найближчим часом / Фото УНІАН, Віталій Данильченко

Імовірне підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва в середньостроковій перспективі збільшить кількість автомобілів на дорогах.

Такий прогноз озвучив у коментарі UBR.ua експерт у сфері міського планування, директор компанії A+С Україна Дмитро Беспалов. При цьому в найближчому майбутньому пасажири комунального транспорту не матимуть інших альтернатив і продовжать користуватися ним за новою ціною за проїзд.

За словами експерта, частина пасажирів все ж можуть пересісти на маршрутки, які поки не збираються підвищувати вартість проїзду. Такий перетік, за прогнозом Беспалова, не перевищить 10-15%. Експерт також констатував відсутність альтернатив системі комунального транспорту столиці.

Відео дня

Що стосується особистого автотранспорту, то, за його словами, в найближчому майбутньому машин на дорогах більше не стане. Це пояснюється тим, що практично всі власники авто сьогодні користуються ними. Коефіцієнт автомобілекористування в українській столиці досягає 90%, водночас у Європі цей показник становить 30-50%. Таким чином, можна констатувати те, що пасажирами громадського транспорту в Києві сьогодні є ті, хто поки не може дозволити собі покупку машини.

Читайте такожКличко спростував інформацію про те, що проїзд у Києві не дорожчатиме до 2024 року

"Навряд чи найближчим часом в Україну припливе більше барж з "битками" з США. Але в середньостроковій перспективі подорожчання громадського транспорту посилить автомобілізацію Києва", - резюмував Беспалов.

Нові тарифи на проїзд у Києві: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада на сайті київської влади з'явилася інформація про підвищення з початку 2022 року тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Повідомлялося, що одна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної карти "Муніципальна карта "Картка киянина" вартість поїздки складе 12 грн.

Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки в комунальному транспорті складе від 15 до 20 грн - 15 грн при покупці 50 поїздок, 20 грн - при покупці 1-9 поїздок.

17 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання про перегляд тарифів на проїзд у столиці до кінця опалювального сезону не розглядатиметься.