На 'Великому будівництві' Ямпільського мосту створюють фундамент і запускають власний бетонний завод

На будівництві нового мосту через ріку Дністер біля Ямполя готуються до масштабних робіт, які стартують на початку весни з настанням сприятливої погоди. Наразі всі підготовчі роботи завершені, повідомляє пресслужба "Укравтодору".

Ямпільський міст є одним із флагманів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Він стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході "Ямпіль – Косеуць", і таким чином – головним об’єктом транспортного коридору Київ – Кишинів та найбільш коротким шляхом з центру України до Молдови.

"Роботи на об’єкті ведуться у цілодобовому режимі. Вже пробурено та забетоновано 12 паль, які будуть фундаментом майбутніх опор мосту (на одну опору потрібно 15 паль). Буріння проводиться за допомогою спеціалізованого устаткування, яке може працювати з найскладнішими ґрунтами. Йдеться про дві новітні потужні бурові установки Bauer із глибиною буріння до 50 метрів", – розповідають дорожники.

Відео дня
На 'Великому будівництві' Ямпільського мосту створюють фундамент і запускають власний бетонний завод

Для задоволення потреб будівництва у якісному бетоні тут запустили завод бетонних виробів, виробнича потужність якого сягає 113 м³ на годину. Він забезпечить безперебійну роботу на об’єкті упродовж всього року.

"Розраховуємо, що у піковий період на проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше ніж 100 одиниць спецтехніки", – додають у відомстві.

Для активного початку робіт підрядна організація вже концентрує на будівельному майданчику металеві конструкції та супутні матеріали. Наразі виготовлено понад 2 500 тонн прогонових будов.

Збудувати міст довжиною 1 409 км і висотою 50 м планують за два роки. Також передбачено спорудження сучасного спільного пункту пропуску.

Нагадаємо, раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про план впродовж 2022 року оновити та збудувати 5,5 тис. км доріг державного значення та понад 1,4 тис. км автошляхів місцевого значення.