Україна та ЄС підписали угоду про Спільний авіаційний простір/фото прес-служба Офісу президента

Україна та Європейський Союз підписали угоду про спільний авіаційний простір, яка сприятиме здешевленню авіаквитків.

Підписання відбулось сьогодні на 23-му саміті Україна-ЄС в Києві.

Документ підписали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель та посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в червні Рада Європейського Союзу дала згоду на підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Читайте такожВ Україні конфіскують частину вже розмитнених "євроблях": хто ризикує залишитися без автомобіляЦя угода відкриє ринок повітряного транспорту, пропонуючи нові можливості як для споживачів, так і для операторів. Зокрема, вона сприятиме здешевленню авіаквитків та розширенню географії подорожей.

Довідка УНІАН. Київ протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіапростір, який дозволив би українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу й України.

Раніше підписання угоди було неможливим через суперечку між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, й Україна не мала права самостійно ухвалювати будь-які односторонні рішення з цього питання. 31 січня 2020 року Велика Британія вийшла зі складу Євросоюзу, що відкрило шлях до переговорів про підписання угоди з ЄС про "відкрите небо".