В аеропорту Дніпра за програмою Зеленського стартувало будівництво нової злітно-посадкової смуги

У Дніпрі почалося будівництво нової злітно-посадкової смуги в місцевому аеропорту. Після закінчення будівництва, яке проходитиме у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", аеропорт зможе приймати літаки найбільшого класу, а пасажиропотік збільшиться до декількох мільйонів на рік. 

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської ОДА.

За проєктом, довжина нової смуги сягатиме 3200 метрів, а ширина - 45 м. Крім цього, будуть побудовані нові руліжні доріжки та перон для прийому літаків. Нова смуга буде оснащена новітнім світлосигнальним і радіотехнічним обладнанням, яке дозволить приймати літаки навіть в умовах туману.

Відео дня

"Будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра - історична подія. Важливий проєкт для Дніпропетровської області та для України в цілому. Адже сучасний аеропорт - не тільки можливість подорожувати з комфортом. Це залучення інвестицій, розвиток економіки, інфраструктури і туризму", - зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Роботи з будівництва ЗПС виконує компанія Onur Construction International, у якої вже є досвід будівництва аеропортової інфраструктури в Україні. Раніше вона вже побудувала злітно-посадкову смугу в аеропорту Запоріжжя, а також термінал D і перон в аеропорту "Бориспіль".

Характеристики нової смуги в Дніпрі дозволять приймати в тому числі і великі літаки, такі як Boeing 777 і Airbus A330.

Окремо триває будівництво будівель аеровокзалу. Всього їх буде три - пасажирський, VIP-термінали та адміністративний корпус. Новий термінал буде триповерховим з шістьма виходами на посадку. Він зможе обслуговувати до 11 000 осіб на добу. Підрядником на цьому об'єкті виступає приватний інвестор, компанія DCH.

Планується, що пасажиропотік нового аеропорту Дніпра за рахунок будівництва нової ЗПС і терміналу збільшиться з нинішніх 400 тисяч осіб до 1,6 млн на рік. Надалі він зможе вирости і до 4 млн пасажирів.

В аеропорту Дніпра за програмою Зеленського стартувало будівництво нової злітно-посадкової смуги

Нагадаємо, в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Дніпропетровській області реконструюється також аеропорт Кривого Рогу.