Регіональні філії "Південна залізниця" та "Південно-Західна залізниця" змінять назви / фото ua.depositphotos.com

"Укрзалізниця" в рамках старту масштабної програми з дерусифікації та українізації об'єктів залізничного транспорту розраховуватиме нульовий кілометр від головного столичного вокзалу - станції "Київ-Пасажирський".

Як повідомляє прес-служба про це заявив голова правління акціонерного товариства Олександр Камишин під час презентації програми.

"Починаємо з нуля. Раніше ми бачили кілометражні позначки на головному вокзалі країни, на яких було вказано 856/857 км. чому? Тому що близько сотні років ми мали розрахунок нульового кілометра від Росії. Припиняємо це. Відтепер нульовий кілометр українських залізниць тут, у Києві, на Центральному вокзалі", - зазначив він.

Відео дня

Голова правління УЗ також представив вже встановлену символічну нульову позначку на першій платформі станції "Київ-Пасажирський" і повідомив, що протягом найближчих трьох років всі кілометрові знаки на залізниці будуть замінені на сучасні світловідбиваючі.

За його словами, це не тільки символічно, але і вирішує питання безпеки та ефективності руху, оскільки більша частина цих знаків не змінювалася з середини минулого століття.

Дерусиификация залізниці

21 лютого 2023 року стало відомо про те, що регіональні філії "Південна залізниця" та "Південно-Західна залізниця" змінять назви в рамках програми українізації об'єктів залізничного транспорту. Процес перейменування регіональних філій буде завершено в 2023 році.

Війна в Україні та "Укрзалізниця"

У 2022 році" Укрзалізниця " перевезла близько 1,4 мільйона пасажирів до країн ЄС. Це є рекордним показником за останні 10 років.

6 січня 2023 року "Укрзалізниця" отримала 100 потужних зарядних станцій для смартфонів, які були встановлені на вокзалах з найбільшим пасажиропотоком.

13 січня "Укрзалізниця" відкрила програму лояльності для своїх пасажирів "залізні друзі", в рамках якої кожен кілометр подорожі перетвориться на бонуси.

17 січня стало відомо, що протягом року все потяги Інтерсіті + перейдуть на Інтернет від Starlink. Команда Міністерства цифрової трансформації вже передала "Укрзалізниці" 450 терміналів Starlink. 

26 січня стало відомо, що "Укрзалізниця" через велике соціальне навантаження та обмеження вантажоперевезень у 2023 році очікує збитків у розмірі 20,2 млрд грн, але ціни на проїзд не підвищуватиме.

3 лютого "Укрзалізниця" призначила ряд приміських пасажирських поїздів між населеними пунктами Донецької та Харківської областей.

13 лютого 2023 року "Укрзалізниця" заявила про те, що розширює співпраця із залізницею Молдови.

Вас також можуть зацікавити новини: