Кличко розповів, коли на Виноградарі та Троєщині з'явиться метро / фото УНІАН, Олександр Синиця

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що мінімум одна станція метро на Виноградар має бути відкрита цього року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Читайте такожУ Києві починається масштабний ремонт: 60 вулиць за 6 місяців

Відео дня

Відповідаючи на питання про будівництво метро на Виноградар, Кличко зазначив, що постійно перевіряє його.

"У німців є хороше прислів'я: "довіра - добре, але контроль - це завжди краще". Тому особисто виїжджаю на всі ключові об'єкти, на власні очі перевіряю кожен. Неодноразово виїжджав на будівництво гілки метро. З 1 тис. 300 метрів під землею вже понад 900 метрів прокладені. Залишилося ще кілька речей. Там трохи є порушення за термінами. Але компанія "Київметробуд" гарантує, що до кінця року ми зможемо відкрити станцію", - сказав він.

"Як мінімум одна станція цього року має бути відкрита", - зазначив Кличко, додавши при цьому, що "все профінансовано, ніяких проблем не повинно бути".

Крім того, на питання про метро на Троєщину, Кличко зазначив, що "без моста це метро побудувати неможливо". "У "тілі" моста ще лінія метро. Зараз йдуть проектні роботи, я не буду розповідати казок, але питання будівництва метро - це, я думаю, 4-5 років. Це - непростий напрямок", - сказав він.

Обіцяне метро 

16 березня в комунальному підприємстві "Київський метрополітен" спростовували поширену деякими ЗМІ інформацію про нібито зупинку будівництва нових станцій на Виноградар.

"Спорудження станцій метро "Мостицька" і "Проспект Правди", а також перегінних тунелів триває", - йшлося в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації з посиланням на КП "Київський метрополітен".