Вирішується питання щодо одноразової оплати за проїзд від Теремків до центру міста / фото УНІАН

Вирішується питання щодо одноразової оплати проїзду на маршруті від "Теремків" до центру міста після закриття на ремонт частини станцій "синьої" гілки метро. Про це сказав директор департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор в ефірі телемарафону.

Він розповів, що запуск "човникового" руху між станціями "Деміївська" і "Теремки" полегшив переміщення людей, оскільки між станціями "Либідська" і "Деміївська" немає сполучення через підтоплений тонель. "За вчорашній день було переміщено понад 4 тисячі людей, які скористалися цим "човниковим" рухом", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання з приводу потрійної оплати за проїзд тим людям, які добираються від станції метро "Теремки" до центру Києва, Кандибор зазначив, що це питання вирішується. "Зараз ще воно так працює (йдеться про оплату тричі- УНІАН), але вже сьогодні винесений на сесію проект рішення щодо оплати за проїзд на даному маршруті лише раз. Тобто проводиться оплата за допомогою транспортної карти киянина і знімається плата лише за першу поїздку", - пояснив директор транспорту КМДА.

Відео дня

Він навів приклад. що якщо пасажир скористався метрополітеном і далі пересідає на станції "Либідській" на наземний транспорт по маршруту до ВДНГ чи "Теремків", то проїзд потрібно знову оплачувати, але в кінці дня гроші повертаються.

"Також і в зворотньому напрямку – якщо ви заплатити в наземному транспорті і пересідаєте в метрополітен, то знімається плата, яка в кінці дня буде повертатися. Тобто людина не повинна платити два чи три рази, а лише один раз на маршруті цієї гілки метрополітену", - пояснив Кандибор.

Коли буде відновлено повноцінну роботу станцій

Директор транспорту КМДА зазначив, що на сьогодні залишається термін у пів року щодо відновлення роботи станцій метрополітену на синій гілці.

"Від вчорашнього дня назовні тунелю працюють бурові машини – вони роблять геологію. І лише коли матимемо  кваліфіковані висновки спеціалістів будемо розуміти чи терміни можемо скоротити чи ні. Попередньо це пів року і ми від них не відходимо і не збираємося їх збільшувати", - наголосив він.

Закриття ділянки метро у Києві

Як повідомляв УНІАН, з 9 грудня рух поїздів на відрізку між "Либідською" та "Деміївською" повністю зупинено до завершення робіт, оскільки є підтоплення тунелю. Запущено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро "Теремки" до станції метро "Либідська".

Також було запущено "човниковий" рух через непошкоджений тунель між станціями метро "Деміївська" і "Теремки". 

Директор департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор зазначав, що проблема існує на ділянці 14 метрів між станціями "Деміївська" та "Либідська", оскільки на початку листопада тут були виявлені тріщини та просідання грунту, а пізніше через тріщини стала просочуватися вода. Оскільки це могло призвести до обвалу, то було ухвалено рішення закрити декілька станцій синьої лінії метро.

Вас також можуть зацікавити новини: