Ілюстрація REUTERS

За час боротьби з COVID-19 українські літаки «Антонов» доставили в Україну, Америку, країни Європи та Близького Сходу більш як дві тисячі тонн різних вантажів.

Читайте такожЗеленський назвав дві ключові умови виходу з карантину (відео)

Про це він повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Відео дня

Він нагадав, що сьогодні у Гостомелі приземлився Ан-225, легендарна «Мрія». Літак доставив на батьківщину понад 12 мільйонів масок, а також сотні тисяч захисних костюмів та окулярів.

“Загалом відзначу, що за час боротьби з COVID-19 наші літаки «Антонов» доставили в Україну, Америку, країни Європи та Близького Сходу більш як дві тисячі тонн різних вантажів. Внесок і важливу роль України в боротьбі з коронавірусом позитивно оцінює весь світ”, - сказав Зеленський.

За його словами, ми часто забуваємо, що нам є чим і ким пишатися.

“Це неправильно, ми не маємо соромитись і можемо гучно казати про наші приводи для гордості. І це не лише літаки «Руслан» та «Мрія». Це й наші медики. Сьогодні з Італії додому повертається група українських лікарів та вірусологів. Вони допомогли нашим італійським друзям у непростий час, а найголовніше – вони повертаються додому з безцінним досвідом лікування та протидії коронавірусу. Я дякую їм за виконану роботу і щиро вітаю на рідній землі”, - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 квітня, найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив до України рекордний медичний вантаж з Китаю: 12 мільйонів масок, 260 тисяч очок і 100 тисяч костюмів для медиків.

14 квітня український літак Ан-225 "Мрія" перевіз до столиці Польщі - Варшави з Китаю рекордний за об’ємом вантаж медичних засобів у рамках боротьби зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19.