У вищих навчальних закладах державної і комунальної форм власності кількість студентів, денної форми навчання, прийнятих на перший курс за державним замовленням, повинна становити не менше ніж 50% від загальної кількості студентів, прийнятих на навчання на перший курс.

Як інформує ZAXID.net,  таку норму запропоновано у проекті Закону про вищу освіту, зареєстрованому у Верховній Раді України 22 грудня.

Як зазначено на сайті Верховної ради України, авторами його є депутати Олександр ЄФРЕМОВ, Олег ЗАРУБІНСЬКИЙ, Сергій КІВАЛОВ, Олексій ЛОГВИНЕНКО, Максим ЛУЦЬКИЙ, Катерина САМОЙЛИК, Ігор ШАРОВ.

Відео дня

Прийом на навчання до вищих навчальних закладів незалежно від форми власності та підпорядкування навчального закладу, а також джерел оплати за навчання буде здійснюватись на конкурсній основі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань та умінь вступників та їхніх здібностей у випадках, передбачених Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, з урахуванням середнього бала державного документа про повну загальну середню освіту та бала вищого навчального закладу, – повідомили у прес-службі громадської ініціативи "Студентський спротив".

"Крім того, планується надавати право громадянам України право безоплатно здобувати другу вищу освіту на конкурсній основі, визначених Кабінетом Міністрів України", - зазначив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій ЧЕРНИХ.