В Україні вже розпочалась передвиборча кампанія / фото УНІАН

Росія під час президентських виборів в Україні домагатиметься того, щоб переможець кампанії, незалежно від його особи, виграв із мінімально можливою кількістю голосів.

Читайте такожПолітолог: Гриценко та Садовий не виграють вибори президента, їхня мета – пробитись у парламент

Таку думку висловив заступник директора Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко. Експерт пояснив, чого прагне Кремль, передає «Обозреватель».

Відео дня

Петренко нагадав, що у 2014 році президент Петро Порошенко отримав великий рівень довіри після перемоги у першому турі, і мав можливість здійснювати радикальні зміни в країні.

"Росії на користь те, щоб кандидат, який врешті-решт став президентом, отримав якомога менше голосів... Коли за кандидата проголосували, як у 2010 році, 49% на 48%, він розуміє, що не має підтримки всього населення. В першому турі він отримав, умовно кажучи, 30%, а у другому — 49% і переміг. Він буде орієнтуватися на нерадикальні дії, а Україні конче потрібні радикальні дії, зміни і реформи. Це розуміє Росія, і вона створюватиме такого президента, який буде недієздатним", — вважає експерт.

На його думку, Кремль працюватиме на розділення українського електорату — "атомізацію".

"Мета росіян — повністю розчарований українець, який не довіряє нікому, не тільки владі — не довіряє своїм сусідам, місцевій владі, взагалі нікому", — пояснив Петренко.