Нацполіція буде намагатись мінімізувати факти порушення виборчого законодавства / фото УНІАН

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що поліція з 22 березня візьме під цілодобову охорону приміщення усіх окружних та дільничних виборчих комісій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Князєв повідомив під час річної підсумкової колегії Міністерства внутрішніх справ України у Києві.

За його словами, Нацполіція буде намагатись мінімізувати факти порушення виборчого законодавства, не допустити порушень публічного порядку та безпеки в ході проведення виборчої кампанії, в першу чергу на виборчих дільницях, у штабах кандидатів.

Відео дня

Читайте такожРФ буде намагатись дестабілізувати ситуацію і організувати провокації в Україні під час виборів – поліція

«Весь виборчий період буде насичений подіями. До 9 лютого триватиме процедура реєстрації кандидатів на пост президента. Станом на 26 січня заяви до ЦВК подали 38 осіб, з яких 20 зареєстровано кандидатами, а шістьом відмовлено», - зазначив Князєв.

Він додав, що до 19 лютого завершиться процес утворення окружних, а до 12 березня дільничних виборчих комісій.

«Всього в державі буде утворено 198 окружних та майже 30 тисяч дільничних виборчих комісій, приміщення яких, починаючи з 22 березня, поліція повинна взяти під цілодобову охорону», - сказав голова Нацполіції.

Князєв зауважив, що процес передачі виборчих бюлетенів до дільничних виборчих комісій відбуватиметься впродовж трьох днів після 26 березня та буде під посиленою увагою з боку поліції. «Саме нам потрібно буде взяти бюлетені під охорону», - наголосив він.