Рада може не пустити російських спостерігачів на вибори в Україні / фото УНІАН

У Верховній Раді в понеділок, 4 лютого, зареєстрований законопроект №9524 про внесення змін у деякі закони України про спостереження за виборчим процесом в Україні.

Як повідомила на сторінці в Facebook одна із співавторів документа Ірина Геращенко, в тексті законопроекту йдеться про неможливість участі спостерігачів із Росії у президентських і парламентських виборах в Україні.

"На погоджувальній раді закликала колег, щоб ВР підтримала позицію української дипломатії, і прийняла законопроект, який зробить неможливим присутність російських спостерігачів у міжнародних місіях", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа президентські вибори можуть прибути фейкові місії спостерігачів - КВУ

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що найближчим часом буде розглянуто законопроект про недопуск російських спостерігачів а на вибори в Україні.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

"Хочу подякувати за ініціативу Ірині Луценко і я думаю, що комітет його невідкладно розгляне і ми найближчим часом можемо його розглянути, щоб не допустити будь-яких механізмів впливу Російської Федерації та українські вибори", - зазначив Парубій.

Він також додав, що на його думку "тут захована головна загроза для виборів".

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що спостерігачам з Російської Федерації, яка організували незаконні вибори в окупованому Криму і на Донбасі, нема чого робити на виборах президента України.