Кандидату в президенти Юрію Тимошенку пропонували 5 мільйонів гривень за відмову балотуватися / фото УНІАН

Екс-боєць АТО Тарас Костанчук, затриманий за нібито спробу хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенко, стверджує, що проти нього підготували провокацію.

Про це він сказав у зверненні, оприлюдненому на Facebook. "Ніякої сенсації немає. Щоб ви розуміли, була спланована провокація проти мене тільки для того, щоб закрити мені рот", – зазначив Костанчук.

Він каже, що кандидат у президенти викликав його з відпустки і попросив допомоги. Юрій Тимошенко нібито хотів "зіскочити з теми" і припинити бути "технічним кандидатом".

"Сказав, що його залякують, що він боїться. Для того, щоб зіскочити з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього завдаток 2,5 мільйона. Попросив у мене ці гроші. Сказав, що точно його вб’ють, якщо він не дасть ці гроші", – розповів Костанчук.

Затриманий стверджує, що через прохання Тимошенка прилетів, "залишивши дружину на курорті".

Читайте такожЗеленський заявив про фальсифікації кримінальних справ проти себе (відео)

"Це все – абсолютно гнила провокація Адміністрації президента, виконана паном Луценком (генпрокурор Юрій Луценко)", – підсумував Констанчук.

Раніше повідомлялося, що кандидат у президенти Юрій Тимошенко став фігурантом кримінальної справи через можливі маніпуляції з внесками для його участі у виборах. Поліція здійснює досудове розслідування за статтею "перешкоджання здійсненню виборчого права". Слідчі вважають, що заставу для Тимошенка у розмірі 2,5 млн грн внесли у тому числі "шляхом можливого фіктивного надання коштів дванадцятьма громадянами України".

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися дати 5 млн грн хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися.

Юрій Тимошенко йде у президенти як самовисуванець. Наразі він позафракційний народний депутат, раніше входив до фракції "Народний фронт".