Зустріч з Порошенком триває / фото Житомир.info

Активісти з організацій “Національний корпус” та “Національні дружини” прибули у Житомир на зустріч з президентом Петром Порошенком і голосно кричать.

Як передає кореспондент УНІАН, зустріч проходить на майдані Корольова у центрі міста.

Читайте такожУ Нацкорпусі заявили про "зникнення" 5 активістів після заворушень в Черкасах

Відео дня

Участь у ній беруть житомиряни, громадськість, а також представники партії «Національний корпус» та організації «Національні дружини». Через гучномовець активісти «Нацкорпусу» повідомляють, що приїхали у Житомира на зустріч кандидата в президенти Петра Порошенка з виборцями. Вони також тримають плакати «Свинарчуків за грати!", " Свиноборонпром!" та інші та голосно кричать, намагаючись перекричати Порошенка.

"Ми прибули на зустріч з президентом Порошенком у Житомирі. Наше питання залишається незмінним: чому руки корупціонерів досі цілі, чому свинарчуки-мародери розгулюють на свободі, а ветеранів російсько-української війни закривають за ґрати майже миттєво",- зазначають активісти Нацкорпусу через гучномовець.

Зустріч з Порошенком триває.

Як передає кореспондент УНІАН, житомирян на захід запускають через рамки-металошукачі. На майдані Корольова - велика кількість правоохоронців.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня у Києві на Майдані Незалежності відбулась акція партії «Національний корпус» з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі. В акції брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли до Адміністрації президента України, де виникли сутички між представниками «Нацкорпусу» та «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час сутичок учасники акції випускали петарди, запалювали фаєри, в повітря, ймовірно, було розпилено якусь речовину. За даними поліції, внаслідок сутичок під АПУ постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали до Черкас, де перебував президент Петро Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступ перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після сутичок з поліцейськими прорвалися до сцени. Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 правоохоронці, 19 з них госпіталізовано.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

10 березня у поліції повідомили про затримання двох підозрюваних в організації сутичок під час мітингу в Черкасах. За інформацією члена партії «Національний корпус» Костянтина Мірошниченка, поліція затримала Дмитра Кухарчука та Євгена Свиридова.