Ребекка Гармс зазначила, що загалом в ЄС заспокоєні тим, що вибори в Україні є вільними / фото УНІАН

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала лідерів президентських перегонів в Україні Володимира Зеленського та Петра Порошенка пояснити свої програми виборцям та представити пріоритети у своїй політиці на наступні 5 років.

Про це Ребекка Гармс сказала "Громадському".

«Мій заклик до двох кандидатів: поясніть ваші програми, запропонуйте українцям, якими є ваші пріоритети на 5 років, як саме протистояти бідності, як виграти війну на сході, війну проти України, і окупацію. Як спілкуватися з Заходом», – зазначила вона.

Відео дня

Читайте також"Будуть персональні нападки": дипломат дав прогноз на дебати між Зеленським і Порошенком

Гармс наголосила, що має більше питань до Зеленського, але і політика чинного президента сфокусована на загальних речах. «Для нас позиції президента Порошенка ясніші, але я також скажу, що у своїй кампанії він сфокусований на загальних речах: «Армія, мова, віра». Це також не є відповіддю на те, що багато з українців чекають», – додала Гармс.

Євродепутат також зазначила, що загалом в ЄС заспокоєні тим, що вибори в Україні є вільними, і сподіваються, що надалі кампанія «не буде жахливою».

«Попри війну і окупацію, і всі проблеми, процес був конкурентним. З певними проблемами, але конкурентним. Ми всі схрестили пальці і Євросоюз чекає, що кампанія не буде жахливою, без ескалацій, буде змістовною і українські громадяни отримають і почують альтернативи розвитку від двох кандидатів», – наголосила Гармс.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.