Сліпачук закликала відповідально поставитися до процесу волевиявлення \ фото УНІАН

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук заявила, що існує механізм, який дозволить проголосувати після 20.00, коли виборчі дільниці мають бути зачинені.

Читайте такожЦВК дозволила самостійно виготовити бюлетені виборчим комісіям спецдільниць, що утворені на українських суднах

Про це вона написала у Facebook. За її словами, відповідно до ст. 75 закону "Про вибори президента України" голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора і тому треба планувати день, щоб встигнути проголосувати.

Відео дня

Разом з тим, вона зазначила, що 21 квітня – це не лише день повторного голосування за президента України.

"У нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят", - написала вона. "Якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, ч. 10 ст. 76 вищезгаданого Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування", - розповіла Сліпачук.

"Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері", - пояснила вона.

Вона зазначила, що варто пам'ятати, що в такому разі виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного лише для отримання бюлетеня і голосування.

При цьому голова ЦВК додала, що оскільки після закриття дільниці, виборча комісія має певні обов'язки щодо проведення засідання та здійснення підрахунку голосів, потрібно поважати роботу членів комісії.

Сліпачук закликала відповідально поставитися до процесу волевиявлення та не порушувати встановлений законом  порядок.