Ілюстрація / REUTERS

Комітет виборців України наголошує на тому, що під час другого туру президентських виборів на виборчих дільницях вкрай мала кількість спостерігачів.

Про це комітет написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"У порівнянні із першим туром виборів президента України, що відбувся 31 березня, під час голосування в другому турі на виборчих дільницях значно зменшилася кількість спостерігачів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїна обирає президента у другому турі

КВУ зафіксувала таку ситуацію: в Миколаївській, Черкаській, Луганській, Житомирській, Запорізькій, Вінницькій, Закарпатській, Херсонській, Хмельницькій, Сумській областях. Так, за даними спостерігачів КВУ у м. Миколаєві на половині дільниць спостерігачів немає взагалі. У Запоріжжі представники КВУ не помітили жодного іншого спостерігача на восьми дільницях. На низці ДВК у Черкасах немає жодних спостерігачів. В інших випадках на дільницях, як правило, присутні лише 1-2 спостерігачі. 

Зазначається, що офіційна кількість зареєстрованих спостерігачів є значною. Так, від громадських організацій зареєстровано 83 230 спостерігачів, від кандидатів на пост президента – 6 236. Однак на дільницях працює реально значно менше осіб.

Варто уточнити, що громадським організаціям та кандидатам на пост президента не було потрібно повторно реєструвати спостерігачів для голосування 21 квітня. Тому офіційно кількість спостерігачів збереглася з часу проведення голосування 31 березня. 

Як відомо, спостерігачі "Опори" вже зафіксували порушення на виборах президента в Україні.