Бойко презентував програму партії / фото УНІАН

У партії "Опозиційна платформа - За життя" виступають за автономний статус Донбасу у складі України.

Про це під час всеукраїнського об'єднавчого з'їзду партії "Опозиційна платформа - За життя" заявив один із засновників партії, позафракційний народний депутат Юрій Бойко.

Трансляція з’їзду велася на сторінці партії у Facebook.

Відео дня

Він презентував програму партії.

"Введемо мораторій на порушення питань, що розколюють країну. Об'єднаємо українців від сходу до заходу, від півночі до півдня. Ми повернемо мир на Донбас. Україна виконає Мінські угоди. Донбас отримає автономний статус у складі України", - заявив Бойко.

Крім того, він наголосив на необхідності ухвалення законів про амністію, про вибори та про вільну економічну зону на Донбасі.

Читайте такожБойко, Рабінович та кум Путіна: "Опозиційна платформа - За життя" назвала топ-10 своїх кандидатів у Раду

В партії "Опозиційна платформа - За життя" заявляють, що забезпечать "відновлення і розвиток" економічних відносин з Росією та перегляд "невигідних для України" міжнародних угод.

"Ми знаємо, як відродити економіку. Основа роботи майбутнього уряду - політика економічного прагматизму. Україна стане сучасною індустріальною державою з конкурентною промисловістю, високими соціальними стандартами та рівнем життя громадян", - зазначив Бойко.

Бойко також додав, що його партія зупинить "тарифний геноцид".

"Ми знизимо тарифи на газ для населення максимум до 4 тис. грн за тисячу кубометрів. Це буде зроблено за рахунок прямих поставок газу і використання з Російської Федерації і повного використання газу українського видобутку на потреби населення", - сказав він.

Крім того, додав Бойко, партія планує добитися списання заборгованості населення за житлово-комунальні послуги та встановить справедливі субсидії.

"Ми з вами йдемо на вибори з гаслом: "За мир, партнерство та безпеку". Це означає, що ми реалізуємо політику активного нейтралітету України у військово-політичній сфері та неучасті в будь-яких військово-політичних союзах", - зазначив політик.

"Ми з вами забезпечимо відновлення і розвиток економічних відносин з Російською Федерацією та перегляд всіх невигідних для України міжнародних угод", - додав Бойко.

Читайте такожРейтинг партії "Слуга народу" зріс: хто ще потрапить до Ради — нове опитування (інфографіка)

В партії "Опозиційна платформа - За життя" хочуть скасувати закони про мову, освіту та перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Презентуючи програму партії, Бойко наголосив, що їхня партія створить правову демократичну державу.

"Приймемо закон про всеукраїнський та місцевий референдуми за народною ініціативою. Скасуємо всі антиконституційні закони: про мову, освіту, перейменування церкви. Ми скасуємо закон про люстрацію і так звану декомунізацію, яку перетворили на ганьбу", - зазначив Бойко.

За його словами, Україна стане "парламентською республікою з широкими повноваженнями місцевого самоврядування".