"Слуга народу" хоче стати монопартією / фото УНІАН

Представник президента у Верховній Раді України Руслан Стефанчук заявив про ультимативну мету партії після перемоги на дострокових парламентських виборах. 

"Ми робимо все, щоби ми стали монопартією, яка візьме на себе відповідальність перед народом України. Ми працюємо на цю ідею. Для нас важливо уперше за 28 років незалежності України зробити єдиного відповідального за стан справ у державі", - сказав Стефанчук у середу, 12 червня, відповідаючи на запитання DW про можливих партнерів у коаліції після виборів, які відбудуться 21 липня 2019 року. 

Раніше цього ж дня очільниця партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зустрілась з президентом України Володимиром Зеленським в приміщенні його адміністрації та обговорила з ним дострокові вибори до парламенту.

Відео дня

Читайте також"АнтиЗеленський, який повторює помилку Порошенка": політолог назвав головний промах Вакарчука

Згідно з оприлюдненими 12 червня даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", партія "Слуга народу" набрала б 47,5 відсотка голосів виборців, якби вибори відбулись найближчої неділі. 

Крім цієї політсили, 5-відсотковий бар'єр, за даними "Рейтингу", на дострокових виборах до парламенту подолали б також "Опозиційна платформа - За життя" з 10,4 відсотка голосів, "Європейська солідарність" - 7,9 відсотка, "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 7,5 відсотка і партія "Голос" з 6,4 відсотка голосів.