Політолог розповів, які сили будуть протидіяти Зеленському в новому парламенті / Ілюстрація REUTERS

У новому скликанні Верховної Ради екс-президент Петро Порошенко планує неофіційно координувати свою діяльність з Віктором Медведчуком – вони будуть з двох сторін протидіяти новому президенту.

Читайте такожЯкою буде коаліція та хто стане прем'єр єром: астролог давши прогноз після виборів до Ради

Таку думку в колонці для «Главреда» висловив політолог Олександр Кочетков, коментуючи попередні результати дострокових парламентських виборів.

Відео дня

На його думку, у Порошенка з його кількістю голосів у Раді вже не буде можливості впливати на що-небудь. Проте, він буде мати трибуну, щоб критикувати нову владу.

«А ще порохоботські ферми почнуть підхоплювати всі ці звинувачення і масово тиражувати. Тобто, Порошенко безумовно поведе інформаційну війну проти Зеленського», – зазначив експерт.

«Також, неофіційно Петро Олексійович планує координувати свою діяльність з Віктором Медведчуком - вони з двох сторін будуть протидіяти новому президенту. У колишнього президента є узгоджений ще раніше, перед президентськими виборами, план, згідно з яким Петро Олексійович збирався бути президентом, лідер Українського вибору – спікером, а Юрій Бойко – прем'єром. Цей сценарій вони і будуть реалізовувати, будь-яким способом усуваючи Зеленського», – зазначив Він.

Експерт також вважає, що формування коаліції в новому скликанні Ради неминуче.

«Що стосується коаліції, то зараз так виходить, що не вистачає мандатів для більшості. Потрібно не забувати, що в партії Зеленського не хочуть платити гроші депутатам у конвертах, що не мобілізує народних обранців. А по-друге, вони хочуть, щоб було персональне голосування, в тому числі – кримінальна відповідальність за кнопкодавство. І це теж не мотивує депутатів ходити на засідання, особливо від бізнесу

А для формування більшості потрібно не 226 голосів, а 250. Тому що хтось вибуває, за нього вже не можна буде голосувати. У зв'язку з цим, коаліція абсолютно неминуча. І в першу чергу Зеленський буде говорити з Юлією Тимошенко, яка вимагає прем'єра, але може погодитися і на спікера. І спробує домовитися з Голосом, з яким промови про прем'єрство не поведе», – зазначив він.

Нагадаємо, за даними обробки 46,22% протоколів, партія «Слуга народу» продовжує лідирувати на парламентських виборах.

Так, за "Слугу народу" проголосували 42,35% виборців. Партію "Опозиційна платформа – За життя" підтримали 12,80%; "Європейську солідарність" – 8,70%; Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 8,05%; "Голос" – 6,43%. За інші партії проголосували менш як 5% виборців.