Довіру між партіями Вакарчука та Порошенка зруйновано, вважає експерт / УНІАН

Партії «Європейська солідарність» екс-президента Петра Порошенка не вдасться домовитися з «Голосом» Святослава Вакарчука, в новому складі Ради. Водночас, коаліція між «Голосом» і «Слугою народу» цілком можлива.

Читайте такожЗМІ дізналися, чи веде "Слуга народу" переговори з "Голосом" про коаліцію

Таку думку в ході чату на «Главреді» висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Відео дня

За словами експерта, історія взаємин «Голосу» і «Європейської солідарності» відносно схожа на історію між Володимиром Зеленським і Петром Порошенком під час президентської кампанії.

"Під час парламентських виборів партія Порошенка вела дуже агресивну кампанію проти Голосу. Це, до речі, теж зіграло свою роль у зниженні результату Голосу. Ця агресивність і іноді використання недобросовісних і навіть "чорнушних" методів партії Порошенко проти партії Вакарчука, на мій погляд, зруйнувало довіру, яка могла б бути між цими партіями", - зазначив він.

Фесенко підкреслює, що через це жодного союзу між політсилами Порошенка та Вакарчука не буде. Зате «Голос» ідеологічно близький до «Слуги народу».

"Партія Порошенка – консервативна, навіть занадто консервативна. А партія Голос, як і Слуга народу (щоправда, партія СН – більш строката ідеологічно) – це сучасна ліберальна партія", – резюмував політолог.

Раніше політолог Олександр Кочетков висловив думку, що в новому скликанні Верховної Ради екс-президент Петро Порошенко планує неофіційно координувати свою діяльність з Віктором Медведчуком – вони будуть з двох сторін будуть протидіяти новому президенту.