Брюссель. 22 жовтня. УНІАН. Україна та ЄС планують узгодити новий практичний інструмент двосторонньої співпраці до березня 2009 року.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявив сьогодні журналістам заступник міністра закордонних справ України Костянтин ЄЛІСЄЄВ.

«Маємо розробити його до березня», - сказав він.

Відео дня

Заступник міністра нагадав, що рішення про розробку нового практичного інструменту співпраці, якій має замінити нинішні плани дій, було схвалено під час самміту ЄС-Україна 9 вересня цього року в Парижі.

За словами, К.ЄЛІСЄЄВА, новий інструмент частково включатиме в себе положення нової угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Таким чином, ще до підписання нової угоди про асоціацію, ми зможемо частково розпочати її реалізацію», - сказав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, Україна та  ЄС розпочали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 року. На самміті ЄС-Україна 9 вересня 2008 року було схвалено рішення, що нова угода матиме назву угоди про асоціацію. Сторони планують завершити переговори про нову угоду до кінця 2009 року.