Брюссель. 29 жовтня. УНІАН. Єврокомісія хоче вдвічі збільшити свою можливість надавати допомогу країнам ЄС, що не входять до зони євро. 

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це заявив сьогодні на прес-конференції комісар ЄС з економічних та монетарних справ Йоакін АЛМУНЬЯ.

“Ми розглядаємо можливість збільшення максимуму коштів, якими ми можемо допомагати країнам-членам ЄС, і я представлю цю пропозицію на засіданні Ради міністрів з питань економіки та фінансів ЄС 4 листопада”, - сказав він.

Відео дня

Комісар зазначив, що Єврокомісія на сьогоднішньому надзвичайному засіданні з пошуку шляхів подолання кризи висловилися за збільшення максимум з 12 до 25 млрд. євро.

Й.АЛМУНЬЯ нагадав, що вчора ввечері Єврокомісія погодилася надати допомогу Угорщині в 6,5 млрд. євро саме в рамках відповідного законодавства ЄС.

За словами комісара, на сьогодні поки не існує звернень від інших країн-членів з проханнями про такого роду допомогу, водночас, він висловив переконання у тому, що Комісія має бути готовою швидко реагувати на такі звернення, якщо вони з’являться.

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня Президент головуючої в ЄС Франції Ніколя САРКОЗІ також висловився за збільшення максимуму коштів для допомоги країнам-членам з боку Єврокомісії з 12 до 20 млрд. євро.

В той же день пізно ввечері Єврокомісія погодилася надати 6,5 млрд. євро допомоги Угорщині. Гроші, що надаються у вигляді допомоги країні-члену, яка не є членом єврозони, позичаються Єврокомісією на ринку за рахунок розміщення євробондів.