Київ. 7 травня. УНІАН. Міністерство закордонних справ України на виконання доручення Президента Віктора ЮЩЕНКА звернулося з нотою до Посольства ФРН в Україні щодо надання офіційної інформації про інцидент з міністром внутрішніх справ Юрієм ЛУЦЕНКОМ, що стався в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник МЗС України Василь КИРИЛИЧ.

Як повідомляв УНІАН, Президент України В.ЮЩЕНКО звернувся до прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з проханням у дводенний термін організувати розслідування інциденту за участю Ю.ЛУЦЕНКА в аеропорту Франкфурта-на-Майні та доручив першому заступнику міністра закордонних справ України Володимиру ХАНДОГІЮ запросити офіційну інформацію з цього приводу у Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Відео дня

У свою чергу Міністерство внутрішніх справ закликало журналістів і політиків не розповсюджувати неперевірену інформацію про “франкфуртський інцидент“ за участю глави МВС і утриматися від коментарів та оцінок дій міністра, не підкріплених офіційними матеріалами.

Як повідомлялося, “Німецька хвиля” з посиланням на газету “Bild” опублікувала інформацію про те, що Ю.ЛУЦЕНКА та його сина у стані сильного алкогольного сп’яніння затримали в аеропорту Франкфурта-на-Майні після сутички з правоохоронцями. Як пише газета, Ю.ЛУЦЕНКА з його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який вилітав до Сеула. Українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися, пише видання.

Близько опівночі до відділку прибув заступник керівника поліції землі Гессен Ґюнтер ГЕФНЕР, пише “Bild”. У розмові з німецьким колегою, яка, за інформацією видання, тривала близько години, Ю.ЛУЦЕНКУ вдалося «зам’яти» інцидент і уникнути письмового звіту про подію.

У президії поліції Франкфурта-на-Майні «Німецькій хвилі» підтвердили, що інцидент з українським міністром 4 травня був. Німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент нібито було «зам’ято».