Фахівці ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком» приступили до укладання верхнього шару важкого бетону злітний – посадочної смуги в Донецькому аеропорту.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міськради,  для виконання цього стратегічного етапу робіт «Альтком» запускає найбільший в світі укладальник бетону SP 1600 вартістю зверху 3-х мільйонів євро.

Єдиний в Україні екземпляр, прибулий з Німеччини, здатний укладати смугу важкого бетону шириною 15 метрів і завтовшки 50 сантиметрів двома шарами, паралельно укладаючи і арматуру. І все це – певними кроками, заданими автоматично. Щоб представити масштаби машини, досить сказати, що везли її до місця збірки на восьми хурах.

Відео дня

Також до Донецька для консультацій прибула група німецьких інженерів на чолі з Дітмаром ШАФФРАТОМ і Пойтом ВІЛЬГЕЛЬМОМ - керівниками будівельних напрямів «Аеропорти» компаній «F.KIRCHHOFF» і «FUGEM» відповідно – провідних німецьких фірм, які виконують крупні державні замовлення на будівництво об`єктів підвищеної складності (зокрема, найбільшого в Європі міжнародного аеропорту у Франкфурте–на–майне).

За словами директора ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком» Ігоря КАРНАКОВА, присутність німецьких професіоналів обумовлена високими вимогами до  якості робіт на об`єкті, що будується. 

Німецькі фахівці позитивно оцінили рівень професійної підготовки українських колег. Коментуючи підсумки спільної роботи, Д.Шаффрат, зокрема, відзначив: «Тут працює еліта дорожніх будівельників Європи».

На сьогоднішній в Донецькому аеропорту укладено 800 погонних метрів важкого бетону (верхнього шару злітний – посадочної смуги) шириною 15 метрів. «Альтком» планує видавати за зміну 400 – 600 нових метрів стратегічного об`єкту.