Віце-прем’єр-міністр України Іван ВАСЮНИК ознайомився зі станом підготовки Луцького аеропорту до Євро-2012. Він повідомив, що відповідно до нового доручення КМУ, Луцький аеропорт визнано резервним для Львівського під час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Відтак згодом відбудеться підписання відповідної угоди між Луцьким та Львівським аеропортами, - інформує прес-служба ОДА.

І.ВАСЮНИК разом із головою облдержадміністрації Миколою РОМАНЮКОМ відвідав Луцький військовий аеродром, на базі якого має споруджуватися сучасний вантажно-пасажирський аеропорт, відповідно до плану стратегічного розвитку, затвердженого Інститутом цивільної авіації "Украеропорт". М.РОМАНЮК поінформував І.ВАСЮНИКА про стан підготовки ВАТ "Луцьке авіапідприємство" до Євро-2012, зазначивши що всі роботи здійснюються згідно з пооб’єктним планом-графіком підготовки транспортної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату, узгодженим з УЄФА.

На даний час уже розроблений Генеральний план розвитку аеропорту, отримано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 20 га, що межує з територією військового аеродрому і на якій буде розбудовуватися інфраструктура аеропорту, готується пакет документів щодо сертифікації аеродрому. Прийнято рішення обласної ради про фінансування сертифікації аеродрому, зазначив М.РОМАНЮК.

Відео дня

Крім того, М.РОМАНЮК порушив питання будівництва тимчасового вантажно-пасажирського терміналу для обслуговування пасажиропотоків уже в 2010 році. Сертифікувавши його, можна буде приймати літаки цивільної авіації на аеродромі "Луцьк", зазначив він.