фото: УНИАН

Про це новий посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Г'ю Мінгареллі заявив у вітальному слові, розміщеному на сайті представництва.

Посол зауважив, що на даний час між Європейським Союзом та Україною тісні та особливі відносини.

Читайте такожЄС продовжить ще на півроку санкції проти Росії

Відео дня

«Вони стали ще міцнішими після підписання та запуску амбітної Угоди про асоціацію, чиєю частиною є впровадження глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС та Україною. Наша асоціація зближує нас, активізує наші торговельні зв’язки, гармонізує українські закони і стандарти з європейськими, долучає Україну до європейських ринків і зміцнює спільні цінності. Разом ми сильніші», - зауважив він.

За словами Мінгареллі, Євросоюз пишається тим, що є найбільшим двостороннім донором України: він підтримує процес реформ у країні, надаючи близько 250 млн євро щороку.

На переконання посла, керуючись Угодою про асоціацію, фінансова і технічна співпраця допоможе Україні розв'язати ключові питання.

Мінгареллі запевнив, що ЄС допомагатиме Україні у боротьбі проти корупції, реформуванні судової системи та державної служби, а також працюватиме разом з українською владою над поліпшенням інвестиційного та нормативно-правового клімату, «від чого користь отримають як бізнес, так і споживачі».

Також, за словами посла, Євросоюз здійснюватиме інвестиції в інфраструктуру та допомагатиме у проведенні енергетичної реформи, аби допомогти Україні ефективно використовувати її численні природні ресурси, відтак досягти енергетичної незалежності та зміцнити економічний розвиток.

Окрім того, допомога ЄС та гуманітарні програми й надалі підтримуватимуть переміщених осіб та людей, які постраждали через анексію Криму та конфлікт на сході країни, запевнив Мінгареллі.

Як повідомляв УНІАН, Мінгареллі у липні було призначено головою Представництва Європейського Союзу в Україні.

8 вересня Мінгареллі вручив вірчі грамоти президенту України Петру Порошенку.

Мінгареллі - французький дипломат італійського походження, до кінця 2010 року був головним переговірником з боку ЄС щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На посту посла ЄС в Україні він змінив Яна Томбінського.