Володимир Гройсман / REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав глав урядів країн Балтії - Латвії, Литви та Естонії - підтримати надання нашій країні додаткових торговельних преференцій від Європейського Союзу.

Читайте такожУкраїнські експортери за рік використали 26 із 40 тарифних квот на безмитні поставки товарів до ЄС

Про це Гройсман заявив на другому Українсько-Балтійському форумі прем'єр-міністрів у Києві.

Відео дня

«Ми просимо вас забезпечити Україні підтримку на рівні ЄС для надання додаткових торговельних преференцій», - сказав він.

За словами прем'єра, Україна і країни Балтії мають великий потенціал економічного співробітництва.

«Важливим є розвиток економічних зв'язків з країнами Балтії, по кожній країні є потенціал збільшення товарообігу, інвестиційної діяльності», - підкреслив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року Єврокомісія підтримала пропозицію Українирозширити квоти на експорт українського зерна, томатів, меду, добрив, взуття, матеріалів і металопродукції. Квоти будуть збільшені на три роки. Однак це рішення в комплексі має затвердити Європарламент, а також країни - члени ЄС.

У грудні 2016 року Україна закликала Європарламент прийняти це рішення, оскільки, за розрахунками Міністерства економрозвитку і торгівлі, воно дасть змогу збільшити обсяг українського експорту до ЄС на 100-150 млн дол.

Глава Представництва України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький прогнозує, що Європейський парламент вже наприкінці квітня може прийняти пропозицію Європейської комісії щодо збільшення торговельних преференцій для України.